Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsВодещият съдия, разследващ смъртоносната експлозия в пристанището в

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsВодещият съдия, разследващ смъртоносната експлозия в пристанището в
Коментари Харесай

Ливанският шеф на сигурността е изправен пред съдебно преследване във връзка с фаталния взрив в пристанището в Бейрут

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Водещият арбитър, проверяващ смъртоносната детонация в пристанището в Бейрут предишното лято, получи позволение да съди шефа на вътрешната сигурност на Ливан Абас Ибрахим.
В петък служебният вътрешен министър на страната Мохамед Фахми съобщи, че ще разреши на арбитър Тарек Битар да разпита Ибрахим, написа RT.

Предшественикът на Битар Фади Саван беше отхвърлен от следствието през февруари, откакто бяха подадени тъжби от двама министри, упрекнати в немарливост във връзка гърмежа.

Съдията също е изискал позволение да разпита краткотрайния министър председател Хасан Диаб и шефа на държавната сигурност Тони Салиба, оповестява Националната организация. Той изиска да бъде отстранен парламентарният имунитет за трима някогашни министри, упрекнати от неговия предходник, с цел да могат да бъдат разпитани.

Битар сподели, че повдига обвинявания и против четирима някогашни генерали от армията, двама от които са пенсионирани.

Повече от 200 души бяха убити, откакто 3000 тона избухлив амониев нитрат, съхранявани при неприятни условия в пристанището на Бейрут, взривиха на 4 август 2020 година Взривът рани повече от 6000 души и унищожи частите на ливанската столица, която към този момент страда заради продължаващата икономическа рецесия в страната.

Все още не са избрани дати за разпит на Диаб и други чиновници.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР